Zaradili žicom na granici s Hrvatskom, pa se bacili u nekretnine

Zaradili žicom na granici s Hrvatskom, pa se bacili u nekretninePrihodi od ograda presahnuli su, tvrtka mijenja djelatnost/Kristina Štedul Fabac/PIXSELLPrihodi od ograda presahnuli su, tvrtka mijenja djelatnost/Kristina Štedul Fabac/PIXSELL

Prije toga su ograde, u mnogo manjoj mjeri, podigli u ljubljanskom zoološkom vrtu, a kako sada prihodi od žice presahnjuju, direktor Minisa Bojan Plohl tvrdi da će zamijeniti gospodarsku aktivnost. "Minisova vizija je da se počnemo baviti nekretninama na tržištu, izgradnjom i iznajmljivanjem", rekao je Plohl.

Tvrtka Minis od jeseni 2015. za opskrbu žičanom ograde i njeno instaliranje na granici s Hrvatskom, zbog zaustavljanja izbjeglica s Bliskog istoka, dobila je od slovenske države nešto više od devet milijuna eura.

Prije toga su ograde, u mnogo manjoj mjeri, podigli u ljubljanskom zoološkom vrtu, a kako sada prihodi od žice presahnjuju, direktor Minisa Bojan Plohl tvrdi da će zamijeniti gospodarsku aktivnost. "Minisova vizija je da se počnemo baviti nekretninama na tržištu, izgradnjom i iznajmljivanjem", rekao je on Plohl ljubljanski Dnevnik. Prema procjenama lista, Minis je kupio nekretnine vrijedne više od pola milijuna eura u posljednjih godinu i pol. 

 

U listopadu prošle godine tvrtka se preselila u nove prostorije u staroj školskoj zgradi u Veliki Pirešici, koju su za 91.000 eura kupili iz stečajne mase tvrtke VK nekretnine. Uskoro će imati i vlastite proizvodne ili skladišne hale koje su dosad unajmljivali. U tu svrhu kupljeno je šest parcela u poslovnoj zoni Arnovski gozd II u Žalecu za 295.000 eura. Dvije od njih bile su u vlasništvu općine Žalec, a Minis ih je platio 128.000 eura kroz dražbu u kolovozu 2016. godine, na kojoj je bio jedini sudionik.

milijuna

eura dobio je za žičane ograde Minis od slovenske države

Nekoliko kilometara dalje, Minis je u srpnju 2016., postao vlasnik dvije parcele koje su prethodno bile u vlasništvu direktorice općinske uprave u Žalcu Tanje Razboršek Rehar i njene sestra, bivše voditeljice računovodstvenog servisa Romane Logar. Tanja Razboršek Rehar tvrdi kako je samo slučajnost da je Minis kupio nekretninu od nje kao i od općine za koju radi i da njeno poslovanje s Minisom ne predstavlja ni potencijalni sukob s njenim službenim poslom. A općina je Dnevniku poslala opsežnu dokumentaciju da dokaže kako direktorica gradske uprave nije imala utjecaj na to kako je zemljište od općine kupio Minis. 

 

Direkt Informator

DIREKT INFORMATOR

 


  Snimamo televizijiske emisije u kod nas i  inozemstvu! 

  Navesti ćemo samo neke od emisija u kojima smo gostovali: OBN  Sarajevo, PINK BiH, HRT, RTL ,Tv Istra,  TV NOVA..   

  Upravo snimamo televizijsku šaljivu seriju u vlastitoj produkciji!   

  Nadalje, snimamo šaljivu emisiju skrivena kamera u produkciji Direkt informatoraportala...

Radio emisije na RADIO MAESTRALU....

  Ne gubite vrijeme tražeći klijente - neka klijenti sami pronađu vas!

  Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu!

         


KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK