Najbolju klobasicu napravio je Ivan Gianni Štokovac!

DIREKT INFORMATOR PREPORUČUJE VIJEST!

PRVA SMOTRA DOMAĆIH ČEPJANSKIH KLOBASICA

Najbolju klobasicu napravio je Ivan Gianni Štokovac


 
HTML5 Gallery Free Version
 
 
 
 

Prva smotra domaćih istarskih kobasica u oprtaljskom kraju, onakvih kakve ljudi rade za sebe, za kućne potrebe i za potrošnju unutar obitelji a ne za prodaju ili ugostiteljstvo, održana je u vinariji Coslovich u Čepiću, a njezin povijesni prvi pobjednik je Ivan Gianni Štokovac. Ukupno je trinaest proizvođača donijelo svoje kobasice na ocjenjivanje, a ocjenjivački je žiri, kao i obično u takvim prilikama, bio sastavljen od poznatih osoba iz svijeta politike, ugostiteljskog biznisa i popularne kulture. Nakon što su članovi žirija pojedinačno ocijenili sve ponuđene kobasice, zbrajanje bodova i proglašenje pobjednika bilo je javno i transparentno: uz duhovito vođenje Dražena Turine Šajete, bodovi su upisivani u tablicu, a svaka dobra ocjena praćena je ovacijama publike. Naposljetku, kad su i zadnji bodovi pred očima svih upisani i zbrojeni, prvoplasiranog Ivana Giannija Štokovca slijedili su na drugom mjestu Sandro Kozlović, na trećem Lino Štokovac, četvrti je Edoardo Disiot, a peto mjesto osvojio je domaćin, Valmi Coslovich.

Svoju su kobasicu, nakon jezičnih konzultacija sa starijim mještanima, Čepjani nazvali "čepjanska klobasica", iako su se razmatrale i druge opcije. Ovlašnim ispitivanjem dalo se utvrditi da se pojedini obiteljski recepti međusobno razlikuju, ali ne mnogo. Pobjednik Ivan Gianni Štokovac ispričao nam je da je svoju pobjedničku čepjansku klobasicu napunio i objesio sredinom studenog, dakle sušila se malo više od dva mjeseca. U mesnu smjesu je osim uobičajenih soli i papra dodao vodu u kojoj su se prokuhali češnjak, lovor i ružmarin, a skuhani češnjak je zgnječio te i njega dodao u smjesu. Izmiješana smjesa mesa i začina odstajala je preko noći, te punjena sutradan. Drugi su mještani spominjali da u svoje kobasice također dodaju začinsku tekućinu ali ukuhanu s vino, netko pak u smjesu za kobasice dodaje rakiju, a netko pak ništa od toga, samo meso i suhe začine.

Kao pobjednik ovog kobasičarskog natjecanja u Čepiću, Štokovac će svoj zavičaj sa svojom čepjanskom klobasicom predstavljati na Luganigadi u Marušićima. Svi su natjecatelji i uzvanici na kraju fešte počašćeni fritajom s čepjanskim klobasicama, naravno i Coslovichevim vinima, s "šoto banko" je prvi put izvan glazbenog studija preslušan demo-snimak nove Šajetine pjesme - o teranu. (Davor ŠIŠOVIĆ)

Izvor:Glas Istre

DIREKT INFORMATOR

DIREKT INFORMATOR

 


  Snimamo televizijiske emisije u kod nas i  inozemstvu! 

  Navesti ćemo samo neke od emisija u kojima smo gostovali: OBN  Sarajevo, PINK BiH, HRT, RTL ,Tv Istra,  TV NOVA..   

  Upravo snimamo televizijsku šaljivu seriju u vlastitoj produkciji!   

  Nadalje, snimamo šaljivu emisiju skrivena kamera u produkciji Direkt informatoraportala...

Radio emisije na RADIO MAESTRALU....

  Ne gubite vrijeme tražeći klijente - neka klijenti sami pronađu vas!

  Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu!

         


KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK