Digitalni DIVLJI ZAPAD!

Kriptonacija: Koliko daleko treba ići u ohrabrivanju razvoja digitalnog 'Divljeg zapada'?

 
DIREKT INFORMATOR
FOTO: Jens Kalaene//DPA/PIXSELLFOTO: Jens Kalaene//DPA/PIXSELL
 
Izvor:Poslovni.hr

Kada su u pitanju početne ponude kriptovaluta (ICO) - za dio financijskih stručnjaka i država kontroverzno prikupljanje kapitala koje "miriši" na prijevaru - Švicarska se našla između "čekića i nakovnja".

S jedne strane želi ostati globalno središte za kriptovalute, a s druge želi izbjeći imidž države koja je dio nereguliranog digitalnog "Divljeg zapada". Da alpska država u srcu Europe želi postati kriptonacija najavio je prošloga tjedna i ministar gospodarstva Johann Schneider-Ammann, prenosi Financial Times. 

Dobra kombinacija
Podaci konzultantske kuće PricewaterhouseCoopers (PwC) pokazuju kako je od 10 najvećih ICO-a Švicarska privukla njih četiri. Prošle godine ICO-i su globalno vrijedili 4,6 milijardi dolara, a u Švicarskoj su startupi od siječnja do listopada 2017. izdali tokena za 550 milijuna dolara. Time je Švicarska zauzela drugo mjesto u svijetu, iza SAD-a s 580 milijuna dolara vrijednim ICO-ima. Švicarska svoj status središta kriptovaluta zahvaljuje kombinaciji snažne startup scene, otvorenosti inovacijama i bogatih investitora. Tako se mali kanton Zug pored Züricha neslužbeno naziva "kriptodolinom". Međutim, Južna Koreja i Kina zabranili su ICO-e, EU i SAD su vrlo skeptični spram njih, pa se i švicarska vlada i regulatori pitaju koliko daleko treba ići u ohrabrivanju razvoja nereguliranog tržišta kriptovaluta. Podsjetimo, financijski regulator Finma upozorila kako istražuje niz ICO-a zbog mogućih propusta pri sprečavanju pranja novca i financiranja terorizma. Službeni Bern posebno brine korištenje kriptovaluta za nezakonite aktivnosti, tim više jer je Švicarska središte upravljanja imovinom.

inicijalne

ponude tokena od 10 najvećih u svijetu dogodile su se u Švicarskoj

Izbjegavanje zamke 
"Vlada ne želi pasti u istu zamku kao i banke prije 30 ili 40 godina - iznimno su osjetljivi na pranje novca i praksu poznavanja klijenta", kaže za FT Oliver Bussmann, predsjednik udruge Crypto Valley.

Odvjetnica u njujorškoj tvrtki Reed Smith, Kari Larsen, smatra kako je švicarski pristup pragmatičan, ali istovremeno i dijelom oportunistički. Naime, u privlačenju ICO-a Švicarskoj bi u budućnosti mogao konkurirati Gibraltar, prva država s regulatornim okvirom za ICO-e. Stoga bi kapital mogao početi odlaziti gdje je bolje zaštićen, ocjenjuje Larsen.

DIREKT INFORMATOR

 


  Snimamo televizijiske emisije u kod nas i  inozemstvu! 

  Navesti ćemo samo neke od emisija u kojima smo gostovali: OBN  Sarajevo, PINK BiH, HRT, RTL ,Tv Istra,  TV NOVA..   

  Upravo snimamo televizijsku šaljivu seriju u vlastitoj produkciji!   

  Nadalje, snimamo šaljivu emisiju skrivena kamera u produkciji Direkt informatoraportala...

Radio emisije na RADIO MAESTRALU....

  Ne gubite vrijeme tražeći klijente - neka klijenti sami pronađu vas!

  Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu!

         


KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK