Strani operativci na našem tlu!

STRANI OPERATIVCI NA NAŠEM TLU

DEA otvorila ured u Hrvatskoj: Sve o dolasku američke agencije za suzbijanje droga doznajte u ovih 7 točaka

Američkom veleposlanstvu u Zagrebu televizija N1 uputila je prošloga tjedna upit vezan za otvaranje regionalnog ureda agencije za suzbijanje droga, DEA-e (Drug Enforcement Agency), u zgradi američke ambasade u Ulici Thomasa Jeffersona. Evo što su im odgovorili.


 
   ILUSTRACIJADEA otvara ured u Hrvatskoj: Sve o dolasku američke agencije za suzbijanje droga doznajte u ovih 7 točaka
PIŠE Šibenik IN
 
 

1. Kada je DEA otvorila svoj regionalni ured u Zagrebu?

Zagrebački ured DEA-e je službeno otvoren 4. rujna 2016. godine i jedan je od petnaest ureda DEA-e u Europi. 

2. Kakvim će se aktivnostima baviti taj ured u Zagrebu?

Zagrebački ured DEA-e je regionalni i bit će odgovoran za zajednički rad s Hrvatskom, Bosnom i Hercegovinom, Srbijom, Crnom Gorom i Kosovom. Kroz rad sa srodnim uredima u regiji, zagrebački ured DEA-e će ciljati na velike organizacije za krijumčarenja i one koje imaju veze s SAD-om.

DEA će također nastaviti s nadgledanjem uzoraka krijumračenja droge koji se razvijaju, uključujući kretanje opijata preko Bliskog Istoka za proizvodnju heroina, kao i višetonske pošiljke kokaina iz Južne Amerike u brodskim kontejnerima koji su namijenjeni za Europu.

Što je najvažnije, DEA će nastaviti dijeliti informacije, osiguravat će trening i asistirati partnerima zemlje domaćina u regiji gdje god i kad god može, kada je u pitanju krijumčarenje droga, pranje novca i narko-terorizam.

3. Hoće li surađivati s hrvatskim Ministarstvom unutarnjih poslova?

Da, zagrebački ured DEA-e će surađivati i koordinirati sve bilateralne istrage direktno s hrvatskim MUP-om.

4. Koja će uloga tog ureda biti?

Fizička prisutnost DEA-e u Zagrebu omogućit će brže reagiranje na postojeće operativne zahtjeve, jače zajedničke provedbene inicijative i povećat će istražne aktivnosti. Cilj ureda je suradnja s uredima u regiji na identifikaciji, rušenju i, u konačnici, demontiranju velikih krijumčarskih organizacija. 

Dodatno, zagrebački je ured DEA-e povoljno pozicioniran za pružanje treninga organima gonjenja u regiji. Primjerice, 2017. godine zagrebački ured DEA-e će održat će tri tečaja za financijske istrage i jedan temeljni za istraživanje narkotika za srodne regionalne urede.

5. Tko će biti čelnik ureda?

Vodit će ga ataše DEA-e u zemlji. [Prema podacima objavljenim na stranicama Veleposlanstva, radi se o Matthewu Edwardu Fihlmanu, op.a.]

6. U kakvom će odnosu biti ovaj ured s američkom DEA-om?

DEA je vrlo blisko surađivala s Hrvatskom tijekom prošla dva desetljeća i njihov odnos ostaje izvrstan. Novoformirani ured DEA-e u Zagrebu predstavlja priliku ne samo da se ojača povezanost s Hrvatskom, nego i da se prošire solidna partnerstva koja je DEA formirala u zemljama regije.

7. Znači li to da je Hrvatska, kada su u pitanju droge, tranzitna zemlja ili zemlja iz koje nakrotici potječu?

Hrvatska ostaje tranzitna zemlja ilegalnih narkotika, prije nego zemlja izvora. Ipak, prijetnja krijumčarenjam droga u regiji nastavlja se širiti u svim sferama, kroz dugo uspostavljane rute transporta i svi se uredi DEA-e u Europi bore protiv agresivnih metoda koje koriste regionalne organizacije za krijumčarenje narkotika, doznaje N1.

 

 

DIREKT INFORMATOR BIRA NAJBOLJE VIJESTI!

DIREKT INFORMATOR

Snimamo televizijiske emisije!

Navesti ćemo samo neke od emisija u kojima smo gostovali: OBN Sarajevo, PINK BiH, HRT ,Tv Istra,  TV NOVA  Pula 

Upravo snimamo televizijsku šaljivu seriju" Ured XXL" u vlastitoj produkciji!   

Ne gubite vrijeme tražeći klijente - neka klijenti sami pronađu vas!

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK