PAŽNJA! LAKO SE MOŽETE OTROVATI!

LAKO SE MOŽETE OTROVATI !

 

 

Kada uđemo u svoj  automobil i upalimo motor, često, ne razmišljajući uključujemo odmah klimu, damo gas i jurnjava počinje... Radeći tako, ne samo da izlažemo riziku svoje zdravlje, nego i zdravlje suvožaća.

Stvar je u tome, da ostavljajući auto vani na otvorenom, uvijek zatvaramo prozore. Ali, i kada auto ostavljamo u hladovini, za jedan dan u njemu se možena nakupiti  400-800 mg benzola.

Ako ste parkirali auto na suncu, na temperaturi višoj od 18 stepeni, nivo benzola dostiže 2000-4000 mg, što je 40 puta više od dozvoljenog!

 Automobil, u kojem su prozori bili zatvoreni, ljudi počinju udisati odmah benzol, ne znajući da ovaj toksin utječe loše  na vaše zdravlje i to: bubrege, jetru,pluča i koštano tkivo. Nadalje,  on se   iz organizma vrlo sporo eliminira.

 U priručniku za automobile, navodi se da prije uključivanja klime uređaja treba otvoriti prozore na nekoliko minuta, ali razlog nije objašnjen, samo postoji preporuka da je to dobra performansa   automobila.
 

Medicinsko službeno obrazloženje:

 Rezultati istraživanja pokazuju da, prije nego što počne da hladi zrak, klima uređaj izbacuje sav zagrijan zrak napolje, a sa njim – benzol, toksin koji izaziva rak.

   Zato, kad uđete u auto, čak, i ako ne osjećate miris zagrijane plastike, otvorite prozore na nekoliko minuta, a zatim uključite klimu. Ne zatvarajte prozore još nekoliko minuta, dok radi auto.

 Prihvatite naviku otvaranja prozora dok ste još u automobilu da se organizam ne truje toksinima, jer poslijedice mogu biti kobne po Vas!

 

Izvor: Direkt Informator

autor:Jani Kum

DIREKT INFORMATOR

 


  Snimamo televizijiske emisije u kod nas i  inozemstvu! 

  Navesti ćemo samo neke od emisija u kojima smo gostovali: OBN  Sarajevo, PINK BiH, HRT, RTL ,Tv Istra,  TV NOVA..   

  Upravo snimamo televizijsku šaljivu seriju u vlastitoj produkciji!   

  Nadalje, snimamo šaljivu emisiju skrivena kamera u produkciji Direkt informatoraportala...

Radio emisije na RADIO MAESTRALU....

  Ne gubite vrijeme tražeći klijente - neka klijenti sami pronađu vas!

  Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu!

         


KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK