ADIO uhljebi!

  ADIO uhljebi!      Veliko oko Vas prati!

Foto: ThinkstockFoto: Thinkstock

Nakon što reformu provede na 56.000 državnih službenika, Vlada isti pravilnik planira primijeniti i na profesore, liječnike i svih 260.000 zaposlenih u javnom sektoru.

Više truda i rada - veća plaća. To bi u budućnosti trebao biti motiv kojim će se voditi kod određivanja visine plaća državnih službenika. Kako je najavljeno, po tom modelu od 2019. Vlada planira dijeliti povišice zaposlenima u ministarstvima, Carini, policiji, Poreznoj upravi. Još samo ove godine svi državni službenici dobit će godišnje povećanje plaće od 0,5 posto,  a nakon toga će povišice ovisiti o njihovoj produktivnosti. Nakon što reformu provede na 56.000 državnih službenika, Vlada isti pravilnik planira primijeniti i na profesore, liječnike i svih 260.000 zaposlenih u javnom sektoru.

Dr. Zvonimir Galić, izvanredni profesor Odsjeka za psihologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu za N1 objasnio je koliko bi novi sustav ocjenjivanja državnih službenika mogao utjecati na podizanje produktivnosti:

"Ako bi bio dobro izveden, ovakav sustav bi mogao povećati ukupnu produktivnost i to na dva načina. Prvo, dodatno bi osnažio motivaciju zaposlenike koji su "od sebe" motivirani. Drugo, pomogao bi da identificiramo i iz sustava eliminiramo tzv. "uhljebe". Neka istraživanja pokazuju da nakon uvođenja sustava nagrađivanja po uspješnosti nemotivirani često sami napuste organizacije. Usput, napominjem da neki mediji često potpuno pogrešno izjednačuju ovu skupinu sa svim zaposlenicima javnog sektora. Uhljebi postoje, loši su za sustav i većina ljudi u njemu bi ih se rado riješila.

Međutim, ako sustav bude nepromišljen i nepravedan, napravit će više štete nego koristi pa će još dodatno narušiti motivaciju zaposlenika nakoje se odnosi, kaže Galić.

Izvor:Poslovni.hr

DIREKT ZA VAS BIRA NAJBOLJE VIJESTI!

DIREKT INFORMATOR

 


  Snimamo televizijiske emisije u kod nas i  inozemstvu! 

  Navesti ćemo samo neke od emisija u kojima smo gostovali: OBN  Sarajevo, PINK BiH, HRT, RTL ,Tv Istra,  TV NOVA..   

  Upravo snimamo televizijsku šaljivu seriju u vlastitoj produkciji!   

  Nadalje, snimamo šaljivu emisiju skrivena kamera u produkciji Direkt informatoraportala...

Radio emisije na RADIO MAESTRALU....

  Ne gubite vrijeme tražeći klijente - neka klijenti sami pronađu vas!

  Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu!

         


KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK