OSTVARIO JE SVOJ SAN!

OSTVARIO POLARNI SAN

OSTVARIO POLARNI SAN

USPIO JE, DAVOR ROSTUHAR POSTAO PRVI HRVAT KOJI JE PJEŠKE OSVOJIO JUŽNI POL! 'Presretan sam jer sam samom sebi dokazao da je moguće ostvariti snove!

U srijedu, 17. siječnja u 19:00 sati po hrvatskom vremenu, Davor Rostuhar uspješno je završio prvu hrvatsku ekspediciju na Južni pol!

Ekspedicija je trajala 47 dana tijekom kojih je Davor sam, hodajući na skijama, bez dostave hrane i pomoći vjetra, pasa i sl. prešao 1163 km (ukupan uspon 2800 m) od ruba Antarktike do Južnog pola, i time postao prvi Hrvat te 21. osoba u svijetu koja je to uspjela.

Sve što mu je potrebno za život (šator, hrana, oprema i sl.) vukao je u sledu koji je na početku ekspedicije težio 135 kg. Dnevno je hodao između 10 i 12 h te prelazio u prosjeku 25 km dnevno. Imao je ukupno tri dana pauze. Temperature su bile između -15 i -27, uz windchill (osjećaj hladnoće) čak do -50.

 

Davor putem nije imao nikakvih problema. Trenutno se osjeća fantastično i veseli se što će uskoro pojesti pizzu i stati pod topli tuš. U Hrvatsku će se vratiti krajem siječnja.

- Presretan sam jer sam samom sebi dokazao da je moguće ostvariti snove. Postavio sam si ambiciozan cilj i putem do ostvarenja htio dokazati da se uz puno rada, vjere, truda i predanosti može ostvariti što god poželiš. Nadam se da će ova moja priča motivirati i druge ljude, kao što su drugi motivirali mene. Slijedite svoje snove. Moguće je!, rekao je Rostuhar.

Više o Davorovom pothvatu možete pročitati na stranicama Kluba za ekspedicionizam i kulturu, gdje se nalazi ekspedicijski dnevnik https://kek.hr/category/polarni-san-novo/ekspedicijski-dnevnik/.

Po dolasku u Hrvatsku, Davor će početi pisati knjigu koju će premijerno predstaviti na predavanju u Lisinskom krajem travnja. Za više informacija pratite njegovu FB stranicu https://www.facebook.com/DavorRostuharPAGE/.

Pratite Davora na interaktivnoj karti Antartike i saznajte više o ekspediciji na: Kek.hrFacebook profilu pod nazivom Davor Rostuhar - pisac i fotograf te na njegovu blogu.

 Izvor:Jutarnji list

 DIREKT INFORMATOR

DIREKT INFORMATOR

 


  Snimamo televizijiske emisije u kod nas i  inozemstvu! 

  Navesti ćemo samo neke od emisija u kojima smo gostovali: OBN  Sarajevo, PINK BiH, HRT, RTL ,Tv Istra,  TV NOVA..   

  Upravo snimamo televizijsku šaljivu seriju u vlastitoj produkciji!   

  Nadalje, snimamo šaljivu emisiju skrivena kamera u produkciji Direkt informatoraportala...

Radio emisije na RADIO MAESTRALU....

  Ne gubite vrijeme tražeći klijente - neka klijenti sami pronađu vas!

  Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu!

         


KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK