Za one koji namjeravaju otići – evo dobre vijesti iz Austrije koja zapošljava oko 30.000 sezonskih radnika tijekom skijaške sezone.


Traže se svi profili – konobari i konobarice, kuhari i kuharice, sobari i sobarice, maseri i maserke...Posao se u Hrvatskoj m

„Plaće za konobara su negdje oko 1.600 do 1.800 eura, isto ovisno o njegovu znanju njemačkog koji je za konobare ključan. Za sobarice su uvjeti oko 1.400 eura plaće, za masere isto tako“, kaže Višnja Omrčen iz agencije za zapošljavanje

Bez posla 195.000 Hrvata

 

 

Prema podacima Eurostata, u kolovozu je zabilježena najniža stopa nezaposlenosti na području Europske unije u posljednjih devet godina. Bez posla je u kolovozu bilo 18,74 milijuna ljudi. 

Najniža stopa nezaposlenosti zabilježena je u Češkoj, slijede ju Njemačka te Malta. Najviša je stopa nezaposlenosti u Grčkoj, Španjolskoj i Italiji.

U Hrvatskoj je nezaposlenost iznosila 10,9% što bi značilo da je bez posla bilo 195.000 Hrvata. Kada je riječ o mladima, u kolovozu je bez posla bilo 3,75 milijuna judi u Europskoj uniji. Najniža je stopa nezaposlenosti mladih u Njemačkoj, a najviša u Grčkoj. U Hrvatskoj je u kolovozu bez posla bilo 43.000 mladih.


izvor:Dnevnik.hr