KOJE DIONICE KUPITI KRAJEM GODINE?

Dvije kompanije čije se dionice najviše isplati kupiti krajem godine i prodati krajem siječnja

Foto: ThinkstockFoto: Thinkstoc

Cijena te dvije dionice početkom godine poraste 18,5 i 9,5 posto. Dvije kompanije čije se dionice najviše se isplati kupiti krajem godine i prodati krajem siječnja

Među tehnološkim perjanicama, Netflix i Facebook najviše se isplati kupiti krajem godine i prodati krajem siječnja, ako je suditi po burzovnoj statistici.

Podaci analitičke tvrtke Kensho od 2012. pokazuju da u skupini FAANG dionica (Facebook, Amazon, Apple, Netflix i Google) Netflix u siječnju bilježi rast cijene od 18,5 posto dok Facebook ojača 9,5 posto.

Kako prenosi CNBC, cijena Googlea u prosjeku poraste 2,92 posto, Amazona za 0,7 posto, a samo Apple izgubi na vrijednosti, i to 4,7 posto. Razlog rastu vrijednosti Netflixa leži u činjenici da je ta tvrtka od četvrtog kvartala 2012. svaki puta objavila bolje rezultate od očekivanja. Analitičari prognoziraju da će Netflix u četvrtom tromjesečju ostvariti zaradu po dionici od 0,42 dolara. Ako i ovoga puta nadmaši ta očekivanja, moguć je nastavak rasta cijene te dionice koja je samo ove godine poskupjela 52 posto.

Cijena dionice Facebooka još je više ojačala u 2017., čak 54 posto, a analitičari smatraju kako najveća društvena mreža ima potencijal rasta broja korisnika iznad dvije milijarde. U monetizaciji korisničke baze posebno se ističu dva "alata" - Instagram i video sadržaji. Prema navodima Wall Street Journala, Facebook je spreman uložiti do milijardu dolara u originalni video sadržaj. Analitičari Evercore ISI-a predviđaju da će dionica Facebooka u 2018. rasti dodatnih 30 posto i time predvoditi FAANG skupinu.     

 

 

izvor:Poslovni.hr

 

DIREKT INFORMATOR

DIREKT INFORMATOR

 


  Snimamo televizijiske emisije!

  Navesti ćemo samo neke od emisija u kojima smo gostovali: OBN Sarajevo, PINK BiH, HRT ,Tv Istra,  TV NOVA Pula  

  Upravo snimamo televizijsku šaljivu seriju" Ured XXL" u vlastitoj produkciji!   

 

 

  Ne gubite vrijeme tražeći klijente - neka klijenti sami pronađu vas!

  Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu!

         


KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK