HEDONIZAM I OPSiJEDNUTOST ZA BOGASTVOM!

HEDONIZAM I OPSJEDNUTOST ZA BOGASTVOM!

Greenfield je za razne časopise i novine napisala čak 300 foto eseja o ekstremima konzumerističke kulture. Svoju arhivu od pola milijuna fotografija sakupila je u knjizi "Generacija bogatstva" (eng. Generation Wealth), za koju je potrebno izdvojiti petstotinjak kuna.

Knjiga dolazi u pravi tren. Kako Greenfield piše u uvodu knjige, "živimo u društvu u kojem je najviši [američki] javni službenik građevinski poduzetnik i zvijezda reality showa koja živi u penthouseu na 66. katu ukrašenom u stilu Luja 14., sa stropom od 24-karatnog zlata, mramornim zidovima i korintskim stupovima".

Tulum na palubi Titanica

Greenfield u knjizi prikazuje razne manifestacije bogatstva. Jedna od slika prikazuje šestogodišnju Eden Wood, pobjednicu natjecanja u ljepoti, u ružičastoj haljinici vrijednoj 20.000 kuna. Eden se 2011. godine povukla iz natjecanja kako bi razvila vlastitu lutku i reality show.

Nekoliko stranica posvećeno je 40-godišnjoj Suzanne Rogers, ženi kanadskog filantropa i milijardera. Suzanne je opsjednuta cipelama i torbicama. 

Dalje u knjizi, američki reper Lil Jon u kameru kesi svoje 300.000 kuna vrijedne zube optočene dijamantima i platinom.

Greenfield je temu svojeg rada odabrala nakon financijskog kraha 2008. godine. "Izgubili smo svoj moralni kompas i plešemo na palubi Titanica", kaže Greenfield.

"Zvijezde realityja poznajemo bolje nego susjede"

Fotografkinja vjeruje da je zabilježila bitnu promjenu u američkom društvu. Prije su Amerikanci željeli biti poput svojih bogatijih susjeda. Međutim, sve se promijenilo s dolaskom reality televizije. 

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
"Sada bolje poznajemo likove s malih ekrana nego vlastite susjede i težimo biti poput njih", kaže Greenfield.

Na njezinim fotografijama našla se i neizostavna Kim Kardashian, čiji je serijal "Keeping up With the Kardashians" njezinoj obitelji samo prošle godine donio 122 milijuna dolara.

Bogataška zbilja

Izvješće Američkog udruženja plastičnih kirurga ove je godine otkrilo da su Amerikanci na plastičnu kirurgiju prošle godine potrošili 16,4 milijardi dolara.

Američki domovi su u razdoblju od 1983. do 2013. godine porasli sa 160 na 240 kvadratnih metara, a nacionalni hipotekarni dug u ožujku 2017. godine iznosio je 8,63 bilijuna dolara.

Greenfield američku stambenu krizu izjednačuje s "posjetom arheološkoj ruševini". Jedna od fotografija prikazuje tri studenta u praznom bazenu kalifornijske vile. Iznajmili su oduzeto velebno zdanje sa sedam spavaćih soba i jacuzzijem.

Zlatni WC i Swarovski torbica

Osim onih koji teže bogatstvu, kroz knjigu se javljaju i slavne ličnosti poput Donatelle Versace i Eltona Johna.

Knjiga je puna fotografija predmeta čežnje: prašnjavi sportski automobil Chrysler Crossfire napušten u zračnoj luci u Dubaiju, torbica optočena Swarovski kristalima u obliku McDonald’sova pakiranja prženih krumpirića i zlatni WC samo su neki od njih.

Greenfield smatra da je kultura bogatstva sveprisutna u američkom društvu. "Okruženi smo realityjem", zaključuje Greenfield.


DIREKT INFORMATOR

DIREKT INFORMATOR

 


  Snimamo televizijiske emisije!

  Navesti ćemo samo neke od emisija u kojima smo gostovali: OBN Sarajevo, PINK BiH, HRT ,Tv Istra,  TV NOVA Pula  

  Upravo snimamo televizijsku šaljivu seriju" Ured XXL" u vlastitoj produkciji!   

 

 

  Ne gubite vrijeme tražeći klijente - neka klijenti sami pronađu vas!

  Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu!

         


KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK