PAD KRIPTOVALUTE BITCOIN!

U nedjelju je vrijednost kriptovalute Bitcoin pala ispod 13.000 dolara, što nije zanemariv pad u usporedbi s periodom od samo tjedan dana ranije kad je vrijednost iznosila 19.000 dolara. Ipak, možemo govoriti o stabilizaciji valute jer je u petak vrijednost pala na 'samo' 10.775 dolara.

Kriptovaluta posljednjih je tjedana napravila pravi 'boom' na tržištu i privukla brojne investitore koji su valuti dali zamah ali i uzburkali vode na tržištu. Jedan od investitora Michael Novogratz odgodio je planove da lansira 500 milijuna dolara 'težak' Bitcoin hedge-fond.

- Nisu nam se svidjeli uvjeti na tržištu - kazao je Novogratz za Bloomberg, i dodao kako želi ponovno procijeniti planirane poteze.

Novogratz svakako nije jedini koji se povlači nakon što je 'Bitcoin' manija zavladala tržištem, pa ubrzo doživjela brojne kontroverze i padove koji upućuju na mogućnost umjetnog tržišnog balona, spremnog puknuti svakog trena. 

Međunarodni regulatori tržišta upozorili su potencijalne investitore Bitcoina na sigurnosni rizik, piše International Business Times. Treba spomenuti kako valuta nije samo nestabilna nego je podložna hakiranju i pranju novca. Velike se transakcije podižu anonimno pa nje isključena ni financijska potpora terorizmu.

No što je zapravo Bitcoin i je li pametno ulagati u kriptovalute?

Čini se kako ekonomisti nisu suglasni oko prave vrijednosti Bitcoina. James Faucette za Business Insider komentirao je kako bi vrijednost zapravo mogla biti - 0 dolara. Prema Faucettu Bitcoin se ne može smatrati valutom, a njegova vrijednost nije mjerljiva, poput primjerice zlata koji oscilira putem ponude i potražnje, jer postoji samo u virtualnom prostoru. Također, platna mreža ne postoji i ne naplaćuje se naknada za transakciju.

- Ako nitko ne prihvati ovu tehnologiju plaćanja, vrijednost je tada - nula (!) - zaključuje Faucette.
 

 
Izvor:Poslovni.hr
 
 
DIREKT INFORMATOR

DIREKT INFORMATOR

Snimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas!

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu!

Izrađujemo WEB stranice! Reklamiramo Vas!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK