Iz Applea priznali da usporavaju starije modele iPhonea

Iz Applea priznali da usporavaju starije modele iPhonea

Foto: ReutersFoto: Reuters

Nakon što je ovog tjedna na mreži objavljen članak o tome kako Apple namjerno usporava starije modele svojih pametnih telefona, jučer su se oglasili i iz ove kompanije .

Nakon što je ovog tjedna na mreži objavljen članak o tome kako Apple namjerno usporava starije modele svojih pametnih telefona, jučer su se oglasili i iz ove kompanije i priznali kako zaista u nekim slučajevima usporavaju telefone te su objasnili zašto. Naravno, nije u pitanju nikakva teorija zavjere kako Apple usporava starije telefone samo kako bi korisnici kupili nove modele, o čemu su neki govorili na internetu, već na ovaj način žele zaštititi iPhone od neočekivanog gašenja i oštećenja, piše Zimo.

Iz ove kompanije kažu kako se sa starenjem litij-ionske baterije javljaju problemi pri slabijoj napunjenosti i hladnom vremenu, zbog čega se telefoni mogu neočekivano ugasiti iako postotak napunjenosti baterije nije niti blizu nule. Zbog toga je ova kompanije prošle godine objavila softversku nadogradnju s kojom žele spriječiti problem naglog gašenja, a taj problem riješili su usporavanjem rada telefona. Iako procesori u starijim modelima imaju mogućnost ostvariti velike brzine kako bi telefon brže radio, starije baterije jednostavno ne mogu izdržati njihovu procesorsku snagu, zbog čega se telefoni gase. Ovakve situacije mogu dovesti čak i do oštećenja internih komponenata telefona tako da su se u Appleu odlučili za nepopularnu, ali sigurniju opciju usporavanja telefona kako bi spriječili potencijalno velike probleme.

 

Izvor:Poslovni.hr

 

DIREKT INFORMATOR

DIREKT INFORMATOR

 


  Snimamo televizijiske emisije u cijeloj Hrvatskoj i inozemstvu! 

  Navesti ćemo samo neke od emisija u kojima smo gostovali: OBN  Sarajevo, PINK BiH, HRT, RTL ,Tv Istra, RTS TV .     

  Upravo snimamo televizijsku šaljivu seriju u vlastitoj produkciji!   

  Nadalje, snimamo šaljivu emisiju "Skrivena kamera"u produkciji Direkt informatora i Pink tv!

  Upravo počinje i radio emisija na radio "maestralu"!

  Ne gubite vrijeme tražeći klijente - neka klijenti sami pronađu vas!

  Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni!

         


KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK