Berlusconi u godinu dana bogatiji 2 milijarde dolara

Berlusconi u godinu dana bogatiji 2 milijarde dolara

Foto: ReutersFoto: Reuters

Uz prodaju AC Milana u travnju Kinezima za 740 milijuna eura, na rast imovine najviše je utjecao rast cijena njegovih dionica.

Povratak u politiku bivšeg talijanskog premijera i milijardera Silvija Berlusconija već se pozitivno odrazio na njegovu imovinu.

Prema podacima Bloombergovog indeksa milijardera, imovina kontroverznog političara ove je godine uvećana za dvije milijarde dolara i sada vrijedi 8,4 milijarde dolara. To je najbolji rezultat među pet talijanskih predstavnika u tom Bloombergovom mjerilu.

Sukob s Bollereom
Rast bogatstva Berlusconi ponajviše može zahvaliti rastu cijena dionica njegovih kompanija. To posebno vrijedi za medijsku kompaniju Mediaset koja se našla u središtu borbe za prevlast s francuskim milijarderom Vincentom Bollereom. Podsjetimo, krajem studenog prošle godine francuska kompanija Vivendi - u vlasništvu Bollorea - najavila je mogućnost povezivanja s Mediasetom kako bi lakše konkurirala američkim rivalima iz medijskog biznisa.

43 posto

skočila je vrijednost dionica medijske tvrtke Mediaset

Od tog datuma pa do današnjih dana vrijednost Mediseta skočila je 43 posto. Inače, talijanske dionice - mjereno indeksom Milanske burze - ove su godine u plusu 42 posto. Ako se tome pribroji i skok cijene dionice Mediabance od 62 posto, ne treba čuditi što je Berlusconijevo bogatstvo u malo više od godinu dana uvećano 37 posto. Na rast bogatstva svakako je utjecala i prodaja nogomotnog kluba AC Milan kineskim ulagačima u travnju za 740 milijuna eura.  

Problemi s pravosuđem
Berlusconijeva stranka Forza Italia favorit je na predstojećim izborima. No, Berlusconiju je zabranjeno preuzeti političku dužnost zbog osuđujuće presude iz 2013. zbog porezne prijevare. Međutim, "stari lisac" talijanske politike žalio se Europskom sudu za ljudska prava. No, tu nije kraj njegovih problema s pravosuđem. U veljači ga čeka suđenje zbog optužbe da je podmitio svjedoka tijekom suđenja za plaćanje maloljetne marokanske prostitutke za njegove čuvene "bunga bunga" seks-zabave. Iako su optužbe ozbiljne, u vezi Berlusconija ne može se išta predvidjeti, ističe Giovanni Orsina, profesor političke povijesti na rimskom sveučilištu Guido Carli. 

 

Izvor:Poslovni .hr

 

 

 

Direkt Informator

DIREKT INFORMATOR

 


  Snimamo televizijiske emisije!

  Navesti ćemo samo neke od emisija u kojima smo gostovali: OBN Sarajevo, PINK BiH, HRT ,Tv Istra,  TV NOVA Pula  

  Upravo snimamo televizijsku šaljivu seriju" Ured XXL" u vlastitoj produkciji!   

 

 

  Ne gubite vrijeme tražeći klijente - neka klijenti sami pronađu vas!

  Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu!

         


KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK