INTERNET je izgubio neovisnost!

Američka Savezna komisija za komunikacije (Federal Communications Commission FCC) izglasala je ukidanje pravila o takozvanoj neutralnosti interneta uvedenih u vrijeme predsjednika Baraka Obame kojim je garantovan jednak pristup internetu.

internet_pxb

Odluka je izglasana sa tri prema dva glasa – republikanski članovi Komisije glasali su za, a demokratski protiv. Nova pravila FCC mogla bi da uvedu velike promjene u način na koji Amerikanci koriste internet, navodi agencija AP.
Regulatorno tijelo je ukinulo propise uvedene 2015. godine kojim se zabranjivalo kompanijama kao što su Komkast (Comcast), AT&T i Verajzon (Verizon) da biraju svoje favorite među internet aplikacijama i sajtovima. Odlučeno je da se ukinu pravila kojim se zabranjivalo provajderima internet servisa da sortiraju korisnike u različite kategorije.
Članovi komisije koji su bili za to da se ukinu ta pravila rekli su da su ona opterećujuća i da blokiraju inovacije, dok taj potez najavljivan nedeljama izaziva gnjev ljudi koji smatraju da će se time dozvoliti internet provajderima da kontrolišu kako se korisnici služe internetom tako što će moći da uspore ili zaustave usluge.
Industrija širokopojasnog interneta obećala je da se neće promjeniti korišćenje interneta. Medjutim, Amerikanci strahuju da će kablovske i telefonske kompanije moći da kontrolišu šta oni vide i šta rade preko interneta. Oni koji podržavaju neutralnost interneta obećali su da će odluku osporavati sudski.
Predsjednik Komisije Adžit Paj, republikanac, rekao je da se ovom odlukom jednostavno vraća lagani okvir koji je regulisao internet tokom većeg dijela njegovog postojanja i dodao da “se ne ruši nebo, da korisnici ostaju zaštićeni, a internet će nastaviti da se razvija”.
Autor: Beta

 
 
Direkt Informator

DIREKT INFORMATOR

 


  Snimamo televizijiske emisije u cijeloj Hrvatskoj i inozemstvu! 

  Navesti ćemo samo neke od emisija u kojima smo gostovali: OBN  Sarajevo, PINK BiH, HRT, RTL ,Tv Istra, RTS TV .     

  Upravo snimamo televizijsku šaljivu seriju u vlastitoj produkciji!   

  Nadalje, snimamo šaljivu emisiju "Skrivena kamera"u produkciji Direkt informatora i Pink tv!

  Upravo počinje i radio emisija na radio "maestralu"!

  Ne gubite vrijeme tražeći klijente - neka klijenti sami pronađu vas!

  Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni!

         


KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK