Ronilačka odijela iz Zadra osvojila svjetsko tržište

Slika izvor:Fabio Šimićev
U ova siva gospodarska vremena svaka, pa imalo pozitivna gospodarska vijest, budi nadu da ćemo uskoro sve manje slušati tužne statističke priče o tome kako je hrvatsko gospodarstvo u kolapsu. Naizgled samo malo veća krojačnica, Dive In je jedna od perjanica budućnosti zadarskog kreativnog gospodarstva.

Povod za razgovor s vlasnikom Igorom Nuićem je Dive In Fest na zadarskom Vitrenjaku, dvodnevna manifestacija koja se sastoji od međunarodnog natjecanja u podvodnom ribolovu, predavanja o podvodnom ribolovu, i ekoloških akcija. Organizator manifestacije je tvrtka Dive In iz Zadra, specijalizirana za proizvodnju ronilačke opreme od neoprena.


Odijelo po mjeri

- Iako kad kažete ronilačka oprema i odijelo, odmah vam na pamet padne npr. talijanski Mares. Talijani jesu naša najveća konkurencija, ali smo se mi ipak izborili za primat na domaćem tržištu. No, kako je Hrvatska mala zemlja, trenutačno radimo na širenju tržišta izvan granica. Tu ne mislim samo na Europsku uniju. Naša odijela plasiramo u Italiju, Portugal, Španjolsku (Tenerife), Crnu Goru. U zadnje vrijeme počeli smo raditi i na ruskom tržištu, a od samog početka imamo poslovne kontakte i u Australiji. Veseli nas što smo uspjeli u natjecanju u kojem je prije svega važna kvaliteta proizvoda, a posebno raduje da smo to uspjeli u zemljama koje imaju dugu tradiciju podvodnih aktivnosti, rekao je prvi čovjek Dive Ina - Igor Nuić.

Za ilustraciju, odijela koja izlaze iz pogona u Novom Bokanjcu, kvalitetom u pojedinim segmentima čak premašuju talijanska, ali i cijenom podižu konkurentnost na tržištu. Dive In nabavlja isključivo najbolje materijale iz Japana koji su po napucima iz Zadra, već teksturno obrađeni. Igorovo iskustvo ronioca bilo je presudno u unapređenju ronilačkih odijela kroz način izrade krojeva, lijepljenja i šivanja.

- Naš osnovni posao je izrada ronilačkih odijela po mjeri. To otprilike obuhvaća 90 posto naše proizvodnje Međutim, radimo i standardne veličine jer mnogima treba ronilačko odijelo odmah, a mnogima niti nije potrebno odijelo po mjeri jer se uklapaju u standardne veličine, rekao je Nuić pokazujući svega desetak odijela koje Dive In trenutačno ima "na lageru" jer njihova roba, gotovo odmah odlazi naručitelju.

Od 400 do 3.000 kn

O cijeni odijela, Nuić kaže da je teško govoriti. Naime, Dive In proizvodi oko 30 različitih modela. To mogu biti kratka odijela od 400 kuna do profesionalnih odijela za duboko ronjenje od 2.500 do 3.000 kuna. Dive in ne proizvodi samo ronilačka odijela, tu je i neoprenski asortiman od oko 60 proizvoda, koji obuhvaća pododijela, rukavice prsluke, kape, čarape i sl. Svoje proizvode najviše izvoze u Crnu Goru i Portugal.

Dive In je specijalnim odijelima, vrlo kompliciranim za izradu, opremio i ronioce HRM-a i Snage za specijalna djelovanja OSRH-a. Sve je to proizvelo velik rast Dive Ina u protekle tri godine. Oko 200 posto na godišnjoj razini.

 Igor Nuić posebno ističe i vrlo dobru priču vezanu za Poduzetnički inkubator u čijem prostoru i djeluje Dive In, proizvodnja koja se dokazuje i u onoj sferi svjetskog tržišta u kojoj, kažu dežurni skeptici, Hrvati nemaju prilike pokazati što znaju napraviti.Vijesti izvor:zadarskilist.hr

DIREKT INFORMATOR

 


  Snimamo televizijiske emisije u cijeloj Hrvatskoj i inozemstvu! 

  Navesti ćemo samo neke od emisija u kojima smo gostovali: OBN  Sarajevo, PINK BiH, HRT, RTL ,Tv Istra, RTS TV .     

  Upravo snimamo televizijsku šaljivu seriju u vlastitoj produkciji!   

  Nadalje, snimamo šaljivu emisiju "Skrivena kamera"u produkciji Direkt informatora i Pink tv!

  Upravo počinje i radio emisija na radio "maestralu"!

  Ne gubite vrijeme tražeći klijente - neka klijenti sami pronađu vas!

  Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni!

         


KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK