UZGOJ MARIHUANE JE VELIKI BIZNIS: Kalifornija će od legalizacije zaraditi milijarde i otvoriti tisuće radnih mjestaSlika izvor:pixabay.com
Nakon što je u studenom prošle godine legalizirala marihuanu, američka “zlatna država” Kalifornija trenutno je u fazi usuglašavanja legalizacije sa zakonodavstvom, a prema najnovijoj studiji o učinku legalizacije na gospodarstvo te najmnogoljudnije američke države, Kalifornija će od legalno prodavane marihuane zaraditi 5 milijardi dolara, piše The Independent.

Studiju je proveo Centar za poljoprivredu na Sveučilištu u Kaliforniji, a u njoj se navodi i pozitivan utjecaj na turizam jer će slobodno uživanje marihuane zasigurno privući nove goste. Tzv. “marihuanski” ili “kanabis” turizam prvi je razvio Amsterdam, a po uzoru na Nizozemsku i druge europske države poput Portugala i Češke.

Ipak, u istom se izvješću spominje i da će oko 30 posto ljudi koji trenutno prodaju i uživaju kanabis najvjerojatnije ostati dio crnog tržišta kako bi izbjegli financijski učinak državnih propisa koji zahtijevaju testiranje marihuane, njeno praćenje i na koncu, oporezivanje od 15 posto maloprodajne vrijednosti.
Kalifornijske vlasti ipak se nadaju da će se većina uživatelja marihuane sada okrenuti legalnoj kupnji, a legalni biznis s marihuanom očito donosi i stabilne financije. Kalifornija, inače peta ekonomska sila svijeta, legalizacijom marihuane u rekreativne svrhe, povećat će svoje bogatstvo do 2020. za više od 6 milijardi dolara.

Američke savezne države Colorado i Washington, prve su u SAD-u još 2012. legalizirale marihuanu, a prema rezultatima istraživanja objavljenim prošle godine do 2015. godine tržište marihuane Coloradu je priskrbilo 2,39 milijardi dolara. Osim financijske isplativosti, u Coloradu je, zbog potrebe industrije kanabisa, otvoreno i novih 18 000 radnih mjesta.

Unatoč brojkama koje idu u prilog legalizaciji industrije kanabisa, marihuana ostaje ilegalna prema američkim saveznim zakonima. U Hrvatskoj je zasad legalna kupovina kanabisa isključivo u medicinske svrhe. Medicinsku marihuanu na recept tako mogu dobiti oboljeli od multiple skleroze, karcinoma, epilepsije i AIDS-a, dok je za one koji rekreativno uživaju u pušenju, ove valjda najpoznatije biljke na svijetu, zabranjena.Vijesti izvor:net.hr

DIREKT INFORMATOR

 


  Snimamo televizijiske emisije u cijeloj Hrvatskoj i inozemstvu! 

  Navesti ćemo samo neke od emisija u kojima smo gostovali: OBN  Sarajevo, PINK BiH, HRT, RTL ,Tv Istra, RTS TV .     

  Upravo snimamo televizijsku šaljivu seriju u vlastitoj produkciji!   

  Nadalje, snimamo šaljivu emisiju "Skrivena kamera"u produkciji Direkt informatora i Pink tv!

  Upravo počinje i radio emisija na radio "maestralu"!

  Ne gubite vrijeme tražeći klijente - neka klijenti sami pronađu vas!

  Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni!

         


KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK