Ne nasjedajte na lažne objave na FacebookuSlika izvor:pixabay.comOpet Facebookom kruži objava u kojoj se lažno tvrdi kako dijete treba na operaciju i kako će vaši lajkovi i dijeljenja omogućiti donaciju. Neće, pa ne lajkajte bezveze

Vjerojatno ste se već našli u sličnoj situaciji. Na Facebooku naletite na objavu s fotografijom bebe u žalosnom stanju. U tekstu uz objavu stoji kako jadno dijete boluje od neke vrste bolesti i treba operaciju. Od vas se traži da pomognete tako što ćete lajkati objavu, komentirati i podijeliti ju. Tako ćete, navodno, osigurati donaciju za što god je već potrebno.

Iako se lajkanje i komentiranje objava kojima izražavate suosjećanje čini bezazlenim, trebate biti oprezni. Zašto? Zato što je vrlo vjerojatno riječ o prijevari koja za cilj ima prikupljanje lajkova i, u konačnici, krađu vaših podataka.

Iz neprofitne organizacije za zaštitu potrošača Better Business Bureau (BBB) na taj trik upozoravaju još od 2015. godine. Sad je, čini se, ponovno digao svoju ružnu glavu jer kruži objava u kojoj stoji kako će Facebook biti taj koji će donirati novac za svaki lajk, komentar ili dijeljenje.

U novom izdanju riječ je o dvogodišnjem dječaku koji navodno boluje od raka, zbog čega mora na operaciju. Otkad je objava puštena u opticaj i prije no što je blokirana zbog zlorabe Facebookovih uvjeta korištenja prikupila je više od dva milijuna dijeljenja i tristo tisuća lajkova.

Naknadno je otkriveno kako je fotografija dječaka ukradena Britanki Sarah Allen, a objava je tako napisana da sugerira njen sin Jasper ima rak, iako boluje od težeg slučaja vodenih kozica. Allen je objavom na Facebooku tražila od britanskih vlasti da cjepivo protiv te bolesti postane besplatno dostupno.

'Jednom kad skupe hrpu lajkova i dijeljenja autori stranice mogu ju prenamijeniti u druge svrhe, recimo za prodaju proizvoda.

Također, mogu prodati i stranicu i prikupljene informacije hakerima i lopovima, koji ih mogu upotrijebiti kako bi se dokopali brojeva kreditnih kartica, lozinki i drugih vrijednih podataka pohranjenih u pojedinim aplikacijama za Facebook', upozoravaju iz BBB-a.

Stoga pamet u glavu i budite oprezni. I kad nešto lajkate i dijelite, i kad dijelite fotografije svoje djece online.Vijesti izvor:tportal.hr

DIREKT INFORMATOR

 


  Snimamo televizijiske emisije!

  Navesti ćemo samo neke od emisija u kojima smo gostovali: OBN Sarajevo, PINK BiH, HRT ,Tv Istra,  TV NOVA Pula  

  Upravo snimamo televizijsku šaljivu seriju" Ured XXL" u vlastitoj produkciji!   

 

 

  Ne gubite vrijeme tražeći klijente - neka klijenti sami pronađu vas!

  Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu!

         


KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK