Doktor s Harvarda tvrdi da će vas ova tehnika disanja zauvijek opustiti (i traje samo par sekundi)Slika izvor:The Greatist/Flickr
Opuštajuće disanje trebalo bi prakticirati dva puta dnevno, a učinak je dugotrajan

Doktor Andrew Weil s Harvarda zalaže se za prakticiranje opuštajućeg disanja koje bi nam trebalo pomoći kod smanjenja napetosti i kod spavanja. Potrebno ga je izvoditi dva puta dnevno. Takav način disanja je prirodni lijek za smirenje živčanog sustava i on imitira jogu i meditaciju te pomaže tijelu da se odmori.

Prema YouTube kanalu doktora Weila ‘4-7-8’ tehnika disanja je jednostavna, ne zahtjeva puno vremena, i za nju nam nije potrebna nikakva oprema jer se ona može izvesti bilo gdje. Potrebno je sjediti uspravno, a doktor Weil predlaže da se ona izvodi dva puta na dan idućih šest do osam tjedana dok ne ovladamo tehnikom.

Tehnika disanjaKako bi se ona pravilno izvela potrebno je disati kroz usta i proizvoditi zvuk izdisaja, a nakon toga treba zatvoriti usta i mirno disati kroz nos uz brojanje do četiri. Nakon dva navedena koraka potrebno je zadržati dah i brojati do sedam, zatim izdisati na usta proizvodeći pritom zvuk, i tijekom izdisanja brojati do osam. Kada se to obavi, ponovno se udahne i cijela procedura se ponovi tri puta.
“Uvijek dišemo mirno kroz nos i izdišemo kroz usta uz proizvodnju zvuka. Vaš jezik bi trebao ostati u istom položaju cijelo vrijeme. Izdisaj traje jednako dugo kao i udah. Vrijeme koje potrošimo na svaku fazu nije važno, omjer je 4:7:8 i to je bitno.” tvrdi Weil.

Najvažniji dio procesa je zadržavanje daha osam sekundi. Potrebno je dopustiti udahnutom kisiku da nam ispuni pluća i efektivno cirkulira kroz tijelo. Dodatni kisik može imati opuštajući efekt. Fokusiranje na disanje može nam pomoći u odvraćanju pažnje od stresnih misli i dopustiti nam da se smirimo.Vijesti izvor:telegram.hrDIREKT INFORMATOR

 


  Snimamo televizijiske emisije u cijeloj Hrvatskoj i inozemstvu! 

  Navesti ćemo samo neke od emisija u kojima smo gostovali: OBN  Sarajevo, PINK BiH, HRT, RTL ,Tv Istra, RTS TV .     

  Upravo snimamo televizijsku šaljivu seriju u vlastitoj produkciji!   

  Nadalje, snimamo šaljivu emisiju "Skrivena kamera"u produkciji Direkt informatora i Pink tv!

  Upravo počinje i radio emisija na radio "maestralu"!

  Ne gubite vrijeme tražeći klijente - neka klijenti sami pronađu vas!

  Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni!

         


KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK