KAKO DO PRVOG MILIJUNA? Deset savjeta kako zaraditi svoj prvi milijun prije nego što zagazite u tridesetu

Slika izvor: pixsabay.com

Postati bogataš u svijetu kakav danas poznajemo, pomalo je postalo tabu tema. Ako vam neko kaže da je to moguće prije tridesete godine života, pomislit ćete da ta osoba fantazira.
Barem tako misli Amerikanac Grant Cardone, koji je kao 21-godišnjak izašao iz fakulteta sa hrpom studentskih kredita, a sa 30 godina već je bio milijunaš.

Za magazin Entrepreneur iznio je 10 savjeta kako to svako može postići:

1. Budite u stalnom lovu za novcem. U današnjem ekonomskom okruženju nitko štednjom ne može dostići milijunaški status. Prvi korak jeste povećanje prihoda. Drugim riječima, ne zadovoljavati se onim što mjesečno zarađujemo.

2. Ne budi hvalisavci. Cardone ističe da je svoj prvi luksuzni sat ili automobil kupio tek kad su njegove kompanije i investicije počele proizvoditi sigurne izvore prihoda. Iako je već bio milijunaš, svoju Toyotu Camri je vozio sve dok je nije morao zamijeniti.

3. Štedite kako biste ulagali, a ne kako biste uštedjeli. Jedini razlog za štednju jeste investicija. Ostavite na novac u sigurna, nedodirljiva pa ako hoćete i “sveta” mjesta i ne dirajte ga ni u slučaju nužde. Tek ako vam se pokaže prilika za dobrom investicijom, tek onda posegnite za tim novcem

4. Izbjegnite kredite koji vam ne donose novac. Nikad ne uzimajte kredite ili zajmove ukoliko oni u konačnici neće rezultirati novim priljevom novca. Cardone ističe da je posudio novac za automobil nakon što je zaključio da će uz pomoću njega povećati svoje prihode.

5. Ponašajte se prema svom novcu kao prema ljubavniku. Neka vam novac postane prioritet u životu. Mnogi sanjaju za financijskoj samostalnošću, ali samo oni rijetki, ali samo oni rijetki kojim to postane životni prioritet i uspiju.

6. Novac ne spava, novac ne poznaje satove, termine ili praznike, a ni vi ne biste trebali. Novac voli ljude sa dobrom radnom etikom. Cardone ističe da je kao 26-godišnjak radio u jednoj trgovini koja je zatvarala u 19 sati, međutim, on bi često ostajao i do ponoći samo kako bi ostvario još poneku prodaju.

7. Biti siromašan nema smisla Bill Gates je jednom rekao: “Ukoliko ste rođeni siromašni, krivica nije na vama, ali ukoliko umrete siromašni, jedini krivac ste vi sami”.

8. Pronađite nekog milijunaša da vam bude mentor. Pronađite svog bogatog uzora, izučavajte njegove postupke i pokušajte ih kopirati. Dakle, pokušajte činiti sve što je on činio na putu do milijunaškog statusa.

9. Neka vaš novac obavlja teži dio posla. Neka novac koji ste investirali donosi više novca nego vaš rad. Cordone ističe kako je svoju prvu kompaniju pokrenuo s 50 tisuća dolara, koja mu je u zadnjih 10 godina donosila isto toliko novca mjesečno. Dakle investirajte novac u nešto što će uz minimalan rad donositi prihode.

10. Postavite sebi više ciljeve. Neka vam cilj ne bude milijun, nego 10 milijuna. Na svijetu ne postoji nedostatak novca, nego samo nedostatak ljudi koji razmišljaju “veliko”.
Vijesti izvor: poskok.info

DIREKT INFORMATOR

 


  Snimamo televizijiske emisije!

  Navesti ćemo samo neke od emisija u kojima smo gostovali: OBN Sarajevo, PINK BiH, HRT ,Tv Istra,  TV NOVA Pula  

  Upravo snimamo televizijsku šaljivu seriju" Ured XXL" u vlastitoj produkciji!   

 

 

  Ne gubite vrijeme tražeći klijente - neka klijenti sami pronađu vas!

  Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu!

         


KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK