Naletjeli smo na 6 potpuno prirodnih načina kako (skoro) uništiti mamurlukSlika izvor: Pixabay.com

Postoje prirodni sastojci koji nam pomažu u preživljavanju nakon alkoholiziranja

Američki centar za kontrolu bolesti i prevenciju preporučuje da bi žene zbog zdravstvenih razloga trebale ograničiti unos alkohola na jedno piće dnevno. Ali, držite li se uvijek ove preporuke kada slavite prijateljev novi posao ili se naprosto opuštate nakon napornog tjedna? U takvim situacijama lako je pretjerati, i postoji velika mogućnost da ćete iduće jutro plaćati cijenu zbog toga.
Mamurluk je zapravo način kojim se alkohol povlači iz našeg tijela. Najčešće se javljaju pulsirajuće glavbolje, mučnina i općenito se loše osjećamo.
Alkohol je diuretik koji dehidrira naš organizam pa treba uzimati veće količine tekućine, najbolje vode, da rehidriramo organizam. To je vjerojatno najbolji način da ublažimo učinke mamurluka.
Ako konzumiramo alkohol unutar okvirno dozvoljenog limita nikada nećemo trebati pomoć oko mamurluka. Ako ste popili previše, ovih nekoliko savjeta pomoći će vam da se osjećate bolje.

1. Mlijeko čička
Uzimanje nadomjestka mlijeka čička prije nego što krenete van i opet ujutro nakon provoda, pomoći će vam da se osjećate bolje. Mlijeko čička pomaže jetri da se riješi alkohola brže nego što to jetra može sama. Uzimanje mlijeka čička opet ujutro pomaže da tijelo izbaci preostali alkohol tijekom dana.

2. Aktivni ugljen
Uzimanje aktivnog ugljena (ima ga I u obliku kapsula) nakon što ste pili apsorbira alkohol i smanjuje simptome mamurluka. Djeluje čudesno, ali budite sigurni da ujedno uzimete dovoljno tekućine. Počnite sa cijeđenim limunom i malo jabučnog octa u vodi. Ne preporuča se ispijanje jutarnje kave jer ona stišće krvne žile i može povisiti krvni tlak, a ako smo mamurni to nije poželjno.

3. B vitamin
Pacijentima koji su ozbiljno popili u bolnici se daje intravenozna kombinacija elektrolita i B vitamina. To je za ozbiljna trovanja alkoholom, i vrlo je efikasno u borbi protiv toksičnih učinaka. Za vas će biti dovoljno da uzmete vitamin B, osobito B1 tiamin i B 9 folnu kiselinu, uz magnezij s puno vode da se mamurluk izliječi.

4. Puno soka (mrkva, cikla, krastavci i kupus)
Smiksajte kombinaciju mrkve, cikle, krastavaca i dodajte malo kupusa koji će još više pomoći. Kupus čisti krv, i sadrži sumpor koji liječi sluznicu probavnih organa i djeluje antiseptično.

5. C vitamin
Uzimanje jednog grama (1000mg) C vitamina tri puta dnevno smanjuje učinke alkohola. On pomaže povećanju broja leukocita koji se bore da istjeraju alkohol iz krvi i očiste krv. C vitamin poboljšava eliminaciju acetaldehida, otrovne kemikalije u koju se alkohol pretvara u tijelu, i koji dovodi do pulsirajuće glavobolje, mučnine i povraćanja.

6. Riblje ulje
Prije nego odete u krevet, ako se uspijete prisjetiti, uzmite žlicu omega 3 ribljeg ulja ili 5 kapsula istog. To je izvrstan protuupalni nadomjestak i postoje velike su šanse da ćete se probuditi bez glavobolje.


Izvor vijesti: telegram.hr

DIREKT INFORMATOR

 


  Snimamo televizijiske emisije!

  Navesti ćemo samo neke od emisija u kojima smo gostovali: OBN Sarajevo, PINK BiH, HRT ,Tv Istra,  TV NOVA Pula  

  Upravo snimamo televizijsku šaljivu seriju" Ured XXL" u vlastitoj produkciji!   

 

 

  Ne gubite vrijeme tražeći klijente - neka klijenti sami pronađu vas!

  Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu!

         


KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK