Elegantni na poslu: Pet poslovnih frizura
Slika izvor: Nezavisne novineKosa puno govori o nama samima, iz frizure se mogu iščitati naše osobine, navike ili pak rekao bi slavni modni dizajner Iberde Živanši da je 'frizura pouzdan pokazatelj poznaje li žena samu sebe'. Poznajete li samu sebe kao kreativnu, sposobnu i odgovornu osobu, žudite li da vas shvate ozbiljno u poslovnom svijetu, ali ne želite izgledati strogo i ukočeno, vodite se onom 'elegancija je jedina ljepota koja nikada ne prolazi'. Izreka legendarne glumice Odri Hepbern itekako važi kada je riječ o poslovnim frizurama, stoga vam donosimo nekoliko prijedloga za dugu, poludugu i kratku kosu s kojima ne možete pogriješiti.

1.‘MONAKO’ BOB Elegancija je ključ ove profinjene i glamurozne frizure za dugu kosu. I vi možete ostaviti utisak suzdržanosti i otmjenosti poput princeze od Monaka uz pomoć ove frizure. Kako je napraviti: Odvojite gornji, središnji dio kose. Pošpricajte četku sprejem te zagladite kosu s obje strane prema odzada. Gumicom je zavežite u niski konjski rep, a ostatak kose natapirajte za veći volumen na gornjem dijelu glave te je potom zagladite čekinjastom četkom prema van. Velike ukosnice držaće bočne strane na mjestu dok završavate frizuru. Gumicom zavežite kosu u niski konjski rep te podvijte kosu u niski bob te je učvrstite ukosnicama ili špangicama.

2. SMIONA ‘KOŠNICA’ Iako vam se ponekad čini da sa srednjom dužinom kose, do brade, ne možete baš puno, ova elegantna frizura dokazaće suprotno. Jednostavan oblik košnice ističe gornji dio lica. Ova je frizura savršena i za glamurozne događaje i za kombinaciju farmerki i štikli - jednostavnost u najboljem izdanju. Stoga ne čudi da ju je često nosila i već spomenuta ikona stila Odri Hepebrn. Kako je napraviti: Odvojite gornji dio kose kojem ćete se kasnije posvetiti. Uzmite mali pramen na jednoj strani glave te ga uvijte prema sredini. Isto ponovite s druge strane te kosu svežite gumicom. Raspustite gornji dio kose te je natapirajte pri vrhu kako bi dobila volumen. Zagladite je u odgovarajući oblik i učvrstite ukosnicom.

3. DUGA KOSA SKRIVENA U BOB Ova frizura idealna je za opuštenu poslovnu varijantu, koja se može nositi i za večernji izlazak. Idealna je za one koje imaju dugu kosu i žele je već dulje vrijeme skratiti, ali nemaju hrabrosti. Meki valovi koji skrivaju dugu kosu u bob istovremeno djeluju elegantno i moderno. Kako je napraviti: Razdijelite kosu na gornji i donji dio. Donji dio kose uvijte pomoću jednostavnog spužvastog umetka, počevši od vrhova prema gore te je učvrstite ukosnicama. Na taj način postižete učinak gušće kose. Omotajte ostatak kose oko uvijača srednje veličine kako biste dobili meke kovrče te je potom počešljajte kako biste kreirali meke valove. Frizuru učvrstite ukosnicama ako je potrebno.

 4. DJEČAČKA FRIZURA Ovaj androgeni stil idealan za kratku kosu donosi dozu dječačke nestašnosti – kul zalizana kosa koja prati oblik glave. Kako je napraviti: Za ovu vam je frizuru potreban snažan gel. Napravite razdjeljak sa strane, pa gel nanesite češljem kako biste osigurali da prodre u sve dijelove i to kroz vlažnu kosu, od korijena do vrhova. Kosu počešljajte u željenu frizuru. Na kraju je prosušite, prirodnim putem ili fenom.

5. ‘ŠPAGA’ PLETENICA Prekrasna duga kosa s prirodnim sjajem govori sama za sebe. Ukrasite je jednostavnom ‘špaga’ pletenicom za elegantnu frizuru. Pokažite da ste, iako stalno u tablicama i papirima, i vrlo kreativni. Kako je napraviti: Na kosu nanesite pjenu kako biste ukrotili neposlušne dlake te kosi podarili sjaj. Koristeći fen i plosnatu četku, zagladite kosu za ujednačen i blistav učinak. Izravnajte je peglom za kosu. Na taj način će duže ostati zaglađena, posebno u slučaju visoke vlažnosti u vazduhu. Zavežite prednji dio kose u konjski rep, koji će završavati na potiljku. Započnite plesti ‘špaga’ pletenicu tako da rep podijelite na dva dijela koje ćete uvijati suprotno jedan od drugog, a potom jedan preko drugog kako biste oblikovali špagu. Nastavite niz cijelu dužinu repa te ih na kraju zavežite. Na jednoj strani glave ispletite novu špagu pa je povucite preko potiljka na drugu stranu te učvrstite ukosnicom.

Izvor vijesti: Nezavisne novineDIREKT INFORMATOR

 


  Snimamo televizijiske emisije!

  Navesti ćemo samo neke od emisija u kojima smo gostovali: OBN Sarajevo, PINK BiH, HRT ,Tv Istra,  TV NOVA Pula  

  Upravo snimamo televizijsku šaljivu seriju" Ured XXL" u vlastitoj produkciji!   

 

 

  Ne gubite vrijeme tražeći klijente - neka klijenti sami pronađu vas!

  Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu!

         


KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK