Tek tinejdžer, a već milijunaš: Do 18. godine ostvario svoj san


slika izvor:Instagram
Prije tri godine, Erik Finman iz američkog Idaha kladio se s roditeljima da neće morati studirati ukoliko postane milijunaš do svoje punoljetnosti. Napustio je školu i učio od kuće. Isplatilo se...

- Dobio sam okladu od milijun dolara sa svojim roditeljima. Zahvalan sam svima - objavio je 18-godišnji Erik Finman na Facebooku. Njegova, u najmanju ruku, neuobičajena životna priča počela je 2011., kad je imao 12 godina. Baka mu je dala tisuću dolara, a Erik je taj novac uložio u bitcoine, odnosno digitalni novac, stvoren i čuvan elektronički.

Koristi se za kupovinu u elektroničkom obliku i u tom se smislu ne razlikuje ni od jedne druge valute. Na ideju o ulaganju u bitcoine došao je Erikov stariji brat Scott.- Nisam volio školu. Provodio sam dane igrajući videoigrice. Koliko god pokušavao, nisam imao uspjeha, dobivao sam trojke i bio uplašen jer su moji nastavnici moje školske neuspjehe gledali kao nešto loše. Jedan od njih mi je rekao da nikad neću biti uspješan i da ću se zaposliti u McDonald'su - priča Erik.

Roditelji su nestašnog Erika odlučili ispisati iz škole i nastaviti njegovo obrazovanje od kuće. Erik je prvi bitcoin unovčio 2013., kad je njihova vrijednost iznosila 1200 dolara i time povratio uloženi novac s kojim je osnovao internetsku tvrtku Botangle, koja omogućuje učenicima da pronađu profesore putem interneta. Ponesen uspjehom počeo se uključivati u startup-ove u Silicijskoj dolini, području poznatom po visokoj tehnologiji.Danas Erik posjeduje 403 bitcoina, od kojih svaki vrijedi 2700 dolara, što je ukupno više od milijun dolara. Na društvenim mrežama samog sebe naziva "real life Tony Stark", po uzoru na poznatog superjunaka Iron Mana.

Trenutno radi na nekoliko projekata, uključujući i lansiranje rakete za NASA-u. I dalje mu nije žao što ne pohađa fakultet, a svakome preporuča obrazovanje putem interneta koji je "besplatan i pruža mnogo više od obrazovnog sustava koji ne radi za nikoga".


Izvor vijesti: 24 Sata.hr

DIREKT INFORMATOR

 


  Snimamo televizijiske emisije!

  Navesti ćemo samo neke od emisija u kojima smo gostovali: OBN Sarajevo, PINK BiH, HRT ,Tv Istra,  TV NOVA Pula  

  Upravo snimamo televizijsku šaljivu seriju" Ured XXL" u vlastitoj produkciji!   

 

 

  Ne gubite vrijeme tražeći klijente - neka klijenti sami pronađu vas!

  Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu!

         


KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK