BRIGA O TIMU: Jedan od najboljih restorana na svijetu zapošljava psihologa za osoblje!Slika izvor:pixabay.comRestoran El Celler de Can Roca u Gironi, Španjolska, vlasnik je tri Michelinove zvjezdice te dvostruki pobjednik izbora The World's Best Restaurants.

Osim što prednjači kada su u pitanju nagrade i dobra hrana, poseban je iz još jednog razloga: zapošljava psihologa koji brine o njegovim zaposenicima. Kako izvještava The New York Times, psihologinja Imma Puig posjećuje restoran El Celler de Can Roca jednom tjednom, svakog utorka te održava grupne terapije sa osobljem koje broji 60 zaposlenika, kao i s braćom Roca također.


Svaki tjedan održava terapije s drugom skupinom zaposlenika, često miješajući osoblje koje radi u kuhinji i ono koje radi izvan nje. U takvom okruženju kakva je profesionalna kuhinja, stvari vrlo često mogu izmaći kontroli. Cilj njenih terapija jest komunikacija, smanjenje stresa te unaprjeđenja odnosa između zaposlenika u kuhinji i izvan nje.

''Svi se mi moramo osloboditi one tipične slike profesionalne kuhinje kada je ona bila oličenje discipline i strogoće, ponekad gotovo na granici maltretiranja. Vrlo često su zaposlenici u kuhinji opsjednuti time što će se dogoditi njihovoj kuhinjskoj opremi, a rijetko poklanjaju pažnju ljudima koji s njima rade.'' - kaže Joan Roca.

Imma Puig također tvrdi kako grupne terapije mogu imati utjecaj na hranu. Jela koja su spremljena pod stresom i utjecajem loše volje će sigurno imati drugačiji okus od onih pripremljenih opušteno. Rasprave o mentalnom zdravlju zaposlenika profesionalnih kuhinja postaju sve češće u gastro svijetu budući da se popriličan broj chefova bori s depresijom, kompleksom manje vrijednosti...


Vijest izvor:.jutarnji.hr

DIREKT INFORMATOR

 


  Snimamo televizijiske emisije!

  Navesti ćemo samo neke od emisija u kojima smo gostovali: OBN Sarajevo, PINK BiH, HRT ,Tv Istra,  TV NOVA Pula  

  Upravo snimamo televizijsku šaljivu seriju" Ured XXL" u vlastitoj produkciji!   

 

 

  Ne gubite vrijeme tražeći klijente - neka klijenti sami pronađu vas!

  Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu!

         


KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK