ZBOG ČEGA SU BOLJE MONTAŽNE KUĆE?....PROČITAJTE U DALJNJEM TEKSTU!!!!!!slika izvor:pixabay.com


Sve veću ponudu montažnih kuća prati i porast interesa javnosti, te su montažne kuće postale temom mnogih diskusija. Slično kao i kod pitanja “kuća ili stan?”, apsolutan odgovor ne postoji, već on ovisi o individualnim potrebama investitora i njegovim uvjerenjima. Montažne kuće su idealne za ljude koji žele živjeti u obiteljskoj kući “skrojenoj” prema vlastitim potrebama, ali ih gradnja kao proces ne zanima ili o njoj ne znaju dovoljno, nemaju iskustva te vrste niti vremena da se gradnjom bave. Razlog tomu je što izvođači montažnih kuća kupca oslobađaju većine zamornih poslova vezanih uz gradnju: od izrade potrebne dokumentacije, izbora i koordinacije radnika pa sve do papira za kredit.

Energetska učinkovitost i ekološka prihvatljivost svakako je jedna od prednosti montažne kuće oko koje nema spora. Naravno, niskoenergetski standard moguće je postići i kod klasične gradnje, ali tada to znači dodatnih desetak centimetara toplinske izolacije. Time se debljina standardnog vanjskog zida povećava na preko 40 cm, što izravno utječe na smanjenje netto korisne površine objekta. Konkretno, niskoenergetska montažna kuća ima oko 10% veću netto korisnu površinu od zidane kuće istih karakteristika. To znači da kod brutto površine od 100 m2 (brutto površina je ona koju plaćate), odabirom montažne kuće dobivate cijelu jednu sobu više nego kod gradnje klasične zidane kuće istih karakteristika. Također, montažna kuća je osjetno lakša od klasične, pa je temeljenje jednostavnije i jeftinije.


Vrijeme gradnje zidane kuće obično se procjenjuju na jednu do dvije godine, no često se rokovi otegnu u nedogled, što zbog uobičajenih problema s majstorima koji paralelno rade na po nekoliko gradilišta, što zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta i drugih nepredviđenih situacija. Samo zidarski radovi mogu se obaviti i u šest mjeseci, ali se kuća iz fizikalnih i higijenskih razloga ne smatra useljivom barem godinu dana. Na našem tržištu je relativno malo tvrtki specijaliziranih za gradnju obiteljskih kuća, jer se one uglavnom bave profitabilnijom stanogradnjom.

Ova činjenica znatno komplicira upuštanje u gradnju ili adaptaciju malim investitorima: pronalazak majstora, njihova koordinacija i nadgledanje, neizvjesni rokovi koji se pomiču unedogled, problemi oko eventualnih reklamacija itd. Sve nabrojano može naknadno povisiti planirane troškove klasične gradnje, a tu su i popratne pojave karakteristične za “mokru gradnju” (prisutnost vlage u konstrukciji i sl.). Montažna kuća se izvodi “suhim postupkom”, te je useljiva za dva mjeseca, pri čemu je investitor pravno osiguran Ugovorom o gradnji, u kojem su precizirani svi radovi i rokovi izvedbe, kao i ugovorene cijene koje garantira izvođač.

Izvor:webgradnja.hr

DIREKT INFORMATOR

 


  Snimamo televizijiske emisije!

  Navesti ćemo samo neke od emisija u kojima smo gostovali: OBN Sarajevo, PINK BiH, HRT ,Tv Istra,  TV NOVA Pula  

  Upravo snimamo televizijsku šaljivu seriju" Ured XXL" u vlastitoj produkciji!   

 

 

  Ne gubite vrijeme tražeći klijente - neka klijenti sami pronađu vas!

  Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu!

         


KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK