LJETO SE BLIŽI I VRIJEME JE ZA TRENING -PROČITAJTE SAVJETE - ALEXSA PERCANA

LJETO SE BLIŽI I VRIJEME JE ZA TRENING - PROČITAJTE SAVJETE  ALEXSA PERCANA

Da li ste se ikada zapitali kakav bi život bio kada bi mogli svoja toliko puta izlomljena, bolesna, istrošena i malaksala tijela zamijeniti potpuno novim, zdravim tijelima bez ožiljaka i znakova starih ozljeda i boljki i puna energije?! Da vam se pruži takva prilika na koji način biste odabrali voditi svoj život i koliko bi se on razlikovao od života koji vodite danas? Kakav bi to bio osjećaj?!
I iako nije moguće zamijeniti vlastito tijelo novim, u potpunosti je moguće imati taj osjećaj novog tijela – osjećaj da ste se preporodili. Sigurno se pitate kako, a odgovor je i više nego jednostavan: uložite u sebe i vodite brigu o svom tijelu kako bi mogli imati život kakav želite.
Sport, prehrana i zdravlje su pojmovi koji idu ruku pod ruku, kao najbolji prijatelji koji se poznaju cijeli život, a spoj baš ta tri pojma je od velikog značaja u životu svakog pojedinca.
Kada se govori o sportu, većina nas pomisli na profesionalni sport, no jasno nam je da nismo svi rođeni s vrhunskim predispozicijama, niti nas sve zanima takva vrsta bavljenja sportom, a možda ni sport sam po sebi. Međutim, sport je puno širi pojam: sport je oblik kulture zasnovan na tjelesnoj aktivnosti kojoj je cilj poboljšati zdravlje. Osim tjelesne i mentalna aktivnost isto tako igra veliku i bitnu ulogu u našem zdravlju, jer sve kreće od glave tj od naše odluke da se pokrenemo i aktiviramo, da napravimo promjenu na bolje.
Bitno je biti aktivan neovisno o dobi, a opcije su neiscrpne. Ovisno o zdravstvenom i financijskom statusu, osobnim željama i preferencijama te količini slobodnog vremena svatko može pronaći nešto za sebe. Hodanje i brzo hodanje, trčanje, planinarenje, plivanje, vožnja bicikla, rolanje, rekreativni timski sportovi, odlazak u teretanu i vježbanje kod kuće, samo su neke od opcija na koje se možemo odlučiti.
Jednom kada smo se odlučili za vrstu aktivnosti, slijedi prilagodba prehrane. Na ovo nas većina zakoluta očima: „Pa zar još i to?!“, a odgovor je uvijek potvrdan. Međutim, prilagodba prehrane i nije tako strašna kao što ljudi misle. Uglavnom se radi o „preuređenju“ trenutačnog načina prehrane kako bi se tijelo pravovaljano opskrbilo potrebnim količinama kvalitetnih mikro i makronutrijenata. To ne znači da do kraja života više ne smijete popiti čašu vina, pojesti fini kolač ili otići s ekipom na pizzu ili čevape – to samo znači da ćete biti umjereni u tim stvarima i da vam se prehrana neće bazirati na njima. Zdravi način prehrane nije vrsta dijete koje se morate pridržavati određeni broj mjeseci, ona je stil života. Imamo samo jedan život i samo jedno tijelo i zato trebamo voditi dobru brigu o oboje.
Zdravlje je stanje u kojem i tijelo i um pravilno funkcioniraju i od neprocjenjive nam je vrijednosti i važnosti, kako fizičko tako i psihičko. Bilo kakva vrsta fizičke aktivnosti koja u većoj ili manjoj mjeri aktivira mišiće i ubrza rad srca je korisna i za tijelo i za um. Ne kaže se bezveze „u zdravom tijelu, zdrav duh“. Mišići u tijelu nam ne služe kako bi atrofirali, nego kako bi bili aktivni i pomogli nam u svakodnevnom životu i aktivnostima. Prehrana u cijelom tom procesu služi kao potporanj, podrška, oslonac i gorivo s kojim opskrbljujemo naše tijelo, kao i naš mozak, kako bi bili spremni na sve izazove koje pred njih stavimo. Kombinacija hrane bogate vitaminima, mineralima, vlaknima, proteinima, esecijalnim mastima i 9kompleksnim ugljikohidratima učiniti će čuda za vaše zdravlje. Zato je bilo kakva vrsta aktivnosti ili sporta u kombinaciji sa zdravim i pravilnim načinom prehrane od neprocjenjive važnosti za psihičko i fizičko zdravlje svakog pojedinca.
Također moramo biti svjesni da nebriga za vlastito zdravlje ne utječe loše samo na nas same nego i na ljude oko nas, na našu djecu, obitelj i prijatelje. Stoga, donesimo odluku već danas, pokrenimo se s mjesta i učinimo nešto korisno za za sebe i za svoje zdravlje. Jedno je tijelo i trebamo voditi brigu o njemu kako bi jedan život koji imamo mogli živjeti punim plućima!

DIREKT INFORMATOR

 


  Snimamo televizijiske emisije u cijeloj Hrvatskoj i inozemstvu! 

  Navesti ćemo samo neke od emisija u kojima smo gostovali: OBN  Sarajevo, PINK BiH, HRT, RTL ,Tv Istra, RTS TV .     

  Upravo snimamo televizijsku šaljivu seriju u vlastitoj produkciji!   

  Nadalje, snimamo šaljivu emisiju "Skrivena kamera"u produkciji Direkt informatora i Pink tv!

  Upravo počinje i radio emisija na radio "maestralu"!

  Ne gubite vrijeme tražeći klijente - neka klijenti sami pronađu vas!

  Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni!

         


KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK