Prepustite se vrhunskom gurmanskom doživljaju u Rovinju!

Turistička zajednica Istarske županije, u suradnji s hotelskom tvrtkom Maistra, organizira Istria Gourmet Festival s osnovnim ciljem upoznavanja novih svjetskih trendova kao i perspektivom mogućeg razvitka istarske enogastronomije.

Uz vrhunska predavanja i show cooking renomiranih chefova, ovjenčanih Michelinovim zvjezdicama, ovaj festival nudi prigodu za druženje i razmjenu iskustava, ali i postavljanje pitanja.


Istria Gourmet Festival - Spring 
Rovinj-Rovigno, 3/4/2017
Hotel Lone


Program

09:00 - 10:00 Registracija sudionika i preuzimanje akreditacija 

10:00 - 10:15 Otvaranje kongresa

Prvi dio: Nije važno samo dobro jesti, nego je važno i zdravo jesti 

10:15 - 10:35 Istarska košarica zdravlja i vitalnosti: 
Prirodni antioksidansi u srcu kulinarske tradicije
dr. sc. Danijela Poljuha, Institut za poljoprivredu i turizam Poreč 

10:35 - 11:00 PALEO (r) evolucija - novi svjetski trend koji dolazi 
Temelji, razlozi i potencijali u turizmu
Denis Delogu, autor knjige 'U šumi' 

11:00 - 11:30 Bakalar - od ulova, sušenja do njegove pripreme
Franco Favaretto, docent ALMA-e (Međunarodna škola talijanske kuhinje)  

11:30 - 12:00 Značaj i bogatstvo plave ribe, 'Cuòppo napoletano' 
Gaetano Torrente, chef restorana La Cuopperia Del Convento, Cetara

12:00 - 12:20 'Gluten Free' - novi trendovi u prehrani i ugostiteljstvu 
Kako se aktivno uključiti u tržište od 180 milijuna korisnika 
Denis Delogu, autor knjige 'U šumi' 

12:20 - 12:50 Tehnike spajanja sastojaka za Napuljsku pizzu
Edoardo Ore, majstor za kvasce Mlina Dallagiovanna

12:50 - 13:10 Panettoni i Colombe, kiselo tijesto i kruh
Edoardo Ore, majstor za kvasce Mlina Dallagiovanna 

13:10 - 14:10 Pauza za ručak


Drugi dio: Primjeri najbolje prakse u hoteljerstvu i ugostiteljstvu

14:10 - 14:40 Važnost restorana s Michelinovom zvjezdicom 
u ponudi luksuznog hotela 
Alessandro Ercolani, direktor hotela Villa Spaltenna 5*, Toskana
 
14:40 - 15:10 Ugostiteljstvo: Standardi
Važnost food&beverage odjela 
Lucio D’Orsi, vlasnik hotela Majestic Palace 5*, Sorrento 
    
15:10 - 15:40 Vincenzo Guarino, Il pievano, Michelin 1*
Riža - razni načini pripreme  
Show cooking chefa Vincenza Guarina

15:40 - 16:10 Giuseppe Mancino, Il piccolo principe, Michelin 2*
Plodovi mora, alge i njihovo sljubljivanje  
Show cooking chefa Giuseppea Mancina

16:10 - 16:40 Oliver Glowig, Oliver Glowig al Mercato Centrale Roma, Michelin 2*
Tradicija u mojoj mediteranskoj kuhinji 
Show cooking chefa Olivera Glowiga

16:40 - 17:10 Emanuele Scarello, Agli Amici, Michelin 2*
Show cooking chefa Emanuelea Scarella

17:10 - 17:40 Zaključci kongresa, pitanja, odgovori, prijedlozi
Najava velikog jesenskog kongresa IGF - Autumn 2017


Za vrijeme održavanja Istria Gourmet Festivala održat će se i tri tematske gala večere
u režiji poznatih chefova koji vode predavanja:

Gala večera: Emanuele Scarello, Hotel Monte Mulini
Gala večera: Giuseppe Mancino & Vincenzo Guarino, Boutique Hotel Adriatic
Gala večera: Oliver Glowig & Gaetano Torrente, Hotel Lone 

DIREKT INFORMATOR

 


  Snimamo televizijiske emisije u cijeloj Hrvatskoj i inozemstvu! 

  Navesti ćemo samo neke od emisija u kojima smo gostovali: OBN  Sarajevo, PINK BiH, HRT, RTL ,Tv Istra, RTS TV .     

  Upravo snimamo televizijsku šaljivu seriju u vlastitoj produkciji!   

  Nadalje, snimamo šaljivu emisiju "Skrivena kamera"u produkciji Direkt informatora i Pink tv!

  Upravo počinje i radio emisija na radio "maestralu"!

  Ne gubite vrijeme tražeći klijente - neka klijenti sami pronađu vas!

  Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni!

         


KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK