Uspavana i zanimljiva Raša koja se budi!

Vozeći prema Plominu, usput smo na tren zastali u Rašu. Moj prijatelj Dean je imao ugovoren sastanak u turističkoj zajednici Raše u 14 sati. Odmah sam "pronjuškao" okolicom da se upoznam sa tim jedinstvenim krajem.Primjetio sam na trgu pekaru "Jedinstvo", tamo me primamio miris tek pečenog kruha! Kad sam ušao unutra zatekao sam nasmijanu prodavačicu koja me je poslužila i preporučila njihove svježe krofne! Nisam se dugo dvoumio nego sam ih odmah kupio.

Dao sam se odmah u potragu za zanimljivostima mjesta.Ono je okruženo brežuljcima i raznovrsnim zelenilom.Oduševila me ljepota crkve građene u približno isto vrijeme kada i samo mjesto(30-tih godina 20 st) u stilu koji nisam još sreo na svojim putovanjima.Saznao sam od jednog prolaznika da su je gradili rudari što me je posebno zaintrigiralo! Zvonik impozantne crkve svete Barbare podsjeća na rudarsku lampu. Primjetio sam da se Raša vrlo brzo turistički razvija i da postaje i ljetna destinacija.Jako mi se dopalo kad sam čuo prvo ime ovoga gradića, Liburnija, jer me odmah podsjetilo na djetinjstvo i putnički brod istog naziva.Mene je u tom trenutku Raša pridobila!

Mirnoća mjesta je i na mene djelovala umirujuće i najednom sam bio pun pozitivne energije! Gledajući ljude koji se bezbrižno šetaju ulicama u trenu sam htio ostati duže i vidjeti više! Ali u tom trenutku je Dean završio sastanak i izašao iz ureda i pozvao me glasno:" Jani idemo!" Ja sam mahnuo rukom potvrdno i krenuo prema našem vozilu.Ulazeći, oprostio sam se od ovog lijepog gradića i zatvorio vrata auta. Tu završava moja priča ali ne zauvijek! Do sljedećeg susreta! Dođite i nastavite moju priču! Možda je netko od vas i bolje ispriča od mene! Dođite u i Vi u Rašu!

 

(Novinar Jani Kumlanc Srhoj)

DIREKT INFORMATOR

 


  Snimamo televizijiske emisije u cijeloj Hrvatskoj i inozemstvu! 

  Navesti ćemo samo neke od emisija u kojima smo gostovali: OBN  Sarajevo, PINK BiH, HRT, RTL ,Tv Istra, RTS TV .     

  Upravo snimamo televizijsku šaljivu seriju u vlastitoj produkciji!   

  Nadalje, snimamo šaljivu emisiju "Skrivena kamera"u produkciji Direkt informatora i Pink tv!

  Upravo počinje i radio emisija na radio "maestralu"!

  Ne gubite vrijeme tražeći klijente - neka klijenti sami pronađu vas!

  Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni!

         


KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK