I ISTRA IMA SVOJ BAYWATCH...Pogledajte obavezno!


Spasilačka služba...

 

Ujutro sam se probudio i pomislio gdje da pronađem zanimljivu priču.Otišao sam u omiljeni kafić uz more. Pijuckajući kavu i gledajući plivače kako se bezbrižno kupaju,pomislio sam:" Tko pazi na te ljude?"

    

   

Sinula mi je ideja:"Pa sigurno postoji spasilačka služba!"Odmah sam počeo pregledavati na mobitelu internet.Brzo sam pronašao stranicu crvenog križa na kojoj je pisao kontakt broj centra za spašavanje.Nazvao sam broj i javila mi se glavna voditeljica u Zagrebu.Dobio sam informaciju da spasilačke službe postoje u svakom gradu na Jadranu. Nakon nekoliko minuta imao sam broj mobitela instruktorice Brigite Šimunac. Odmah sam je nazvao i dogovorio intervju za sutra ujutro.

     

   

Po dogovoru smo moj suradnik i ja krenuli prema Banjolama na plažu gdje su spasioci obavljali svoj prvi jutarnji trening. Načinili samo nekoliko fotografija i upoznali spasioce. Nakon upoznavanja, krenuli smo s instruktoricom Brigitom na dodatni razgovor u jedan bar da se više upoznamo s njihovim zanimljivim poslom.

     

 

Uz piće počeli smo naš razgovor. Brigita mi se odmah svidjela jer je jako predana svojem pozivu koji obavlja.Odmah sam osjetio da svoj posao predano i stručno radi.Postavio sam joj prvo pitanje:"Što bi ti sebe pitala da si novinar?"Ona je kao iz topa odgovorila:"Odkuda ja u spasilačkoj službi?"Nadalje je nastavila:" Slučajno sam jednom prilikom bila na jednoj plaži i svidjeli su mi se spasioci.Nakon toga sam se i ja prijavila za taj posao.Išla sam s  njima na maratone i vrlo brzo polagala tečaj za  instruktoricu."Jako mi se dopalo što općina Medulin brine o svojim spasiocima te ih nagrađuje sa odličnom dnevnicom od 28 kuna na sat.Također svi treninzi su plaćeni,kao i marenda. Oduševio me taj podatak.U slučaju neke traume imaju plaćene i liječničke tretmane.Od spasioca se najviše traži predanost poslu i psihofizička spremnost. 

   

 

Brigita nastavlja:"Načelnik općine Medulin Goran Buić je jako puno učinio za nas.Uvijek uvaži moje stručno mišljenje i moje sugestije. Spasioci su uglavnom studenti i sportaši te vrsni plivači."Primjetio sam da su disciplinirani i da poštuju stroga pravila.

  

                                        

Saznao sam u razgovoru s Brigitom da svake godine imaju par slučajeva spašavanja ljudi na plaži.Tečaj za spasioca traje sedam dana.Polaže se prva pomoć,tehnike spašavanja i osnove ekologije.Mislim da sam i ovim tekstom pomogao hrabrim ženama da dokažu da mogu biti na opasnim i odgovornim mjestima ravnopravne sa muškarcima! Djevojke dođite i okušajte se u novom i zanimljivom poslu! Prijavite se za Spasioca.

                                             Pozdravljamo sve naše buduće članove.

(Novinar Jani Kumlanac Srhoj)

 

DIREKT INFORMATOR

 


  Snimamo televizijiske emisije u cijeloj Hrvatskoj i inozemstvu! 

  Navesti ćemo samo neke od emisija u kojima smo gostovali: OBN  Sarajevo, PINK BiH, HRT, RTL ,Tv Istra, RTS TV .     

  Upravo snimamo televizijsku šaljivu seriju u vlastitoj produkciji!   

  Nadalje, snimamo šaljivu emisiju "Skrivena kamera"u produkciji Direkt informatora i Pink tv!

  Upravo počinje i radio emisija na radio "maestralu"!

  Ne gubite vrijeme tražeći klijente - neka klijenti sami pronađu vas!

  Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni!

         


KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK