Tajni recept za pizzu

"Dean i Jani u gostima" nova je emisija koja se emitira na TV Istri svakog ponedjeljka u 21:30...

Prvu emisiju imali smo čast snimati u Pizzeriji Jupiter u Puli.

 

Jupiter je već 27 godina poznata lokacija svih ljubitelja pizze u Istri.

No, posljednjih godina osim pizze Jupiter Vam nudi širok izbor tjestenina, mesa i mesnih specijaliteta te posebne palačinke koje će Vas naprosto osvojiti.

Uz ugodnu atmosferu, simpatično društvo vlasnika pizzerije Pere Tadića te osoblja pizzerije Jupiter za Vas smo otkrili neke zanimljive detalje.

 

Pero Tadić kao uspješni poduzetnik otkrio nam je kako se ključ uspjeha krije u odnosu spram zaposlenicima, jer kako on kaže ukoliko su zaposlenici zadovoljni plaćom, ali i odnosom prema njima, oni nikada neće otići od Vas, dati će sebe cijeloga u posao i odnositi se spram poslu kao da rade za sebe.

Najbitniji je taj segment ljudskosti i poštovanja.

 

Tajna odličnih ćevapa i ostalih mesnih specijaliteta krije se u jednom od pojačanja koje je dobio Jupiter, poznatom grill majstoru Čapaliji.

 

Manuela je za Vas saznala recept za domaću pizzu:

 

Tijesto

1 kg brašna tip 400 (oštro i 1/2 mekog i 1/2 oštrog)

1/2 lit mlake vode

1puna žlica soli

2 žličice šećera

10 gr kvasca(nikako više)

 

 

Uzeti polovinu vode koju ste pripremili i pomješati sa žlicom brašna, kvascem i u to dodati 2 žličice šećera. Dobro razmutiti, pazite da vam se brašno ne ugrudva. Kad ste to sve lijepo sjedinili i homogenizirali pomješajte sa ostatkom brašna i uljem. Najvažnija stvar je miješenje tijesta,što ga više miješate ono vam je ljepše.Mjesite ga sve dok se ne počne odvajati od posude u kojoj se mijesi, pa kad pomislite da je gotovo, mijesite ga još koju minutu više.Sad je tijesto za pizzu gotovo.

Ostavite ga onda u pokrivenoj posudi da se digne. Ovisno o temperaturi neka tijesto odstoji 1-1.5 sat i onda ga dobro premijesite.Sad je tijesto spremno za “buliranje”,međutim ako hoćete da vam pizza bude čim bolja umijesite tijesto jedan dan ranije. Kugle za tijesto za pizzu prave se tako što se ruke prvo dobro namažu uljem(za ovo možete koristiti i obično ulje) i tijesto razdijeli u kugle. Odvojene kugle dobro premazati uljem i ostavite da odstoje desetak minuta Na tijesto se sada stavlja prvo “baza”.Bazu pravite tako što pomiješate pelat, malo maslinova ulja i po želji dodate soli,šećera i origana VAŽNO!!Na “bazu” se stavlja prvo sir pa ostali sastojci po želji, pa opet sir i na kraju malo origana

Za jednu prosječnu pizzu kao onu iz pizzerije treba vam oko 300 gr tijesta, dakle od ove količine možete dobiti 5 pizza

VAŽNO!!!Kad pečete pizzu prvo ugrijte pećnicu na maksimum!

Dobar tek!

 

Emisiju  možete pogledati i na Direkt informator portalu, i naravno lajkajte našu FB stranicu Direkt informator, postanite naši klijenti, pišite nam na naš mail: direkt.informator@gmail.com, a iduću emisiju snimamo možda baš kod vas!

 

 

 

 

DIREKT INFORMATOR

 


  Snimamo televizijiske emisije u cijeloj Hrvatskoj i inozemstvu! 

  Navesti ćemo samo neke od emisija u kojima smo gostovali: OBN  Sarajevo, PINK BiH, HRT, RTL ,Tv Istra, RTS TV .     

  Upravo snimamo televizijsku šaljivu seriju u vlastitoj produkciji!   

  Nadalje, snimamo šaljivu emisiju "Skrivena kamera"u produkciji Direkt informatora i Pink tv!

  Upravo počinje i radio emisija na radio "maestralu"!

  Ne gubite vrijeme tražeći klijente - neka klijenti sami pronađu vas!

  Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni!

         


KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK